Equip
Catedràtic d’Universitat

Angel Nadal és catedràtic de Fisiologia i subdirector del IDiBE en la Universitat Miguel Hernández d’Elx i cap de grup i membre del Comité de Direcció del CIBERDEM. Les seues investigacions han demostrat la relació entre l’exposició al Bisfenol-A i les alteracions del metabolisme de la glucosa, incloent l’estudi dels esdeveniments moleculars inicials. Aquestos resultats han sigut fonamentals per a establir la relació entre l’exposició als disruptors endocrins i la diabetis mellitus. El seu interés continua en l’estudi de com el medi ambient afecta a la divisió, mort i funció de les cèl·lules -β i la seua implicació en el desenvolupament de la diabetis. Ha sigut reconegut amb el premi de la Societat Espanyola de Diabetis al millor investigador jove (2004) i el premi Alberto Sols a la investigació bàsica en diabetis (2017). Participa habitualment en la millora de la translació de la ciència dels disruptors endocrins a la regulació.
https://orcid.org/0000-0003-4178-2152

Professor Titular

Juan Martínez-Pinna va estudiar Biologia en la Universitat d’Alacant. Es va doctorar a l’Institut de Neurociències-CSIC de la Universitat Miguel Hernández i va realitzar una estada postdoctoral en el Departament de Fisiologia de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on va estudiar la dependència de voltatge dels receptors acoblats a proteïnes G. És professor de Fisiologia i cap del grup d’investigació de Fisiologia Neuroendocrina de la Universitat d’Alacant. El seu interés científic es centra en l’estudi de l’efecte dels disruptors endocrins en l’alteració de la fisiologia dels canals iònics en les cèl·lules-β pancreàtiques i en les neurones. Els resultats de la seua investigació en l’última dècada han demostrat que la disfunció dels canals iònics induïda per l’exposició a disruptors endocrins altera la secreció d’insulina en les cèl·lules-β pancreàtiques i el llindar del dolor en les neurones sensorials.
https://orcid.org/0000-0003-0777-2049

Professora Titular

Esther Fuentes va estudiar Bioquímica en la Universitat de València (Espanya) i es va doctorar en el King’s College de Londres (Regne Unit). És professora de Nutrició i Bromatologia en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Compagina el seu interés investigador en el paper dels disruptors endocrins en els trastorns metabòlics amb el seu càrrec de Vicerectora adjunta de Cultura.

Professora Ajudant Doctor

BEATRIZ

BONMATÍ

Tècnic de Laboratori

REINALDO

S. DOS SANTOS

Invesgitador Postdoctorat

MARÍA LUISA

NAVARRO

Tècnic de Laboratori

CRISTINA 

QUEREDA

Investigadora Postdoctorada

SALOME

RAMÓN

Tècnic de Laboratori

ROBERTO

SEMPERE-NAVARRO

Estudiant de Doctorat